Olemme käyneet 3-vuotiaan esikoisemme kanssa Kouvojen taaperokerhossa parin vuoden ajan. Nyt nuorempikin on jo mukana menossa. Taaperokerho on suunnattu 1–3-vuotiaille lapsille, tosin välillä mukana vilahtaa jokunen vanhempi tai nuorempikin liikkuja.

Taaperokerho on Kouvojen järjestämä, mutta ohjelmassa ei ole vain koripalloa. Tornionmäen koululla on Kouvolan parhaat telinevoimisteluvälineet ja ne ovat jokaisella kerralla kovassa käytössä. On trampoliinia, rekkiä, renkaita, erilaisia ”esteitä”, mattoja ja vaikka mitä. Jo pelkästään näistä riittäisi puuhaa pidemmäksikin aikaa. Päivän fiiliksen mukaan voi myös valita erilaisia liikuntavälineitä ja pelata vaikka korista tai säbää. Meidän perheen kohdalla ei vielä ihan pelaamisesta voida puhua, mutta kovasti pallon perässä juostaan.

Taaperokerhossa ajatuksena on, että jokainen puuhaa omaan tahtiin sitä, mikä itseä miellyttää. Kerhossa ei ole varsinaista ohjausta ja lapset ovat oman huoltajansa valvonnassa. Luontevasti jokainen löytää ikä- ja taitotasolleen sopivia juttuja. Ilmapiiri kerhossa on todella rento ja lapset tekevät välillä, ainakin aikuisten mielestä, aika hurjia temppuja. Meidänkin vähän harkitsevainen esikoinen on rohkaistunut hurjasti ottamalla muista rämäpäistä mallia. Samalla myös aikuisilla on mahdollisuus huomata, miten taitavia lapset ovatkaan, kun heidän sallii touhuta mielensä mukaan.

Sopiva harrastus reissuperheelle

Perheemme reissaa viikonloppuisin aika paljon ja koska taaperokerho järjestetään sunnuntaisin, on moni kerhokerta jäänyt meiltä väliin. Harmittaa, mutta toisaalta olen iloinen siitä, että voimme kuitenkin olla mukana. Moniin muihin harrastuksiin tulee sitoutua tiiviimmin, enkä kyllä edes kehtaisi viedä joltain toiselta perheeltä kerhopaikkaa tällaisella osallistumisprosentilla. Kai taaperokerhossakin on joku osallistujien yläraja, mutta ainakin tähän mennessä olemme hyvin mahtuneet isollakin porukalla temppuilemaan.

Sellainenkin erikoisuus taaperokerhossa on, että paikalla on verrattain paljon isiä. Sanoisin, että ylipäänsä enemmän miehiä kuin naisia. Myös isovanhempia on mukana ja meillä on joskus ollut kummitkin seurana. Usein pienten lasten ja aikuisten yhteiset harrastukset ovat äitien ja lasten juttuja, joten taaperokerho on mukava poikkeus. Mekin käymme muksujen kanssa perhekerhoissa ja -kahviloissa, joissa miehiä on harvoin paikalla. Hyvää vastapainoa siis!

Tervetuloa tutustumaan

Vinkiksi loppuun, että taaperokerhoon (ja isompien naperokerhoon) saa tulla tutustumaan maksutta. Taaperokerho järjestetään Tornionmäen koululla sunnuntaisin klo 10.00-11.00. Kerron mielelläni lisää ja lisää infoa löytyy myös Kouvojen sivuilta.

Jos joku tätä lukiessaan sitä miettii, niin ei, tämä ei ollut maksettu puheenvuoro. Taaperokerho on vain ollut tosi hyvä juttu ja sopiva harrastus meille.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *