Jenni Aikio Kouvolan valtuustosalin puhujanpöntössä.

Kouvolan kuntapolitiikan syksy on käynnistynyt vauhdilla, ja aikani on kulunut pitkälti uusiin luottamustehtäviin perehtymisessä. Kuntavaalien hyvän tuloksen siivittämänä minut valittiin Kouvolan kaupunginhallitukseen. Lisäksi minut valittiin Kymenlaakson maakuntavaltuustoon ja syyskuun puoluekokouksessa Kaakkois-Suomen Vihreiden edustajaksi Vihreiden puoluehallitukseen.

Kouvolan uusi valtuustokausi tarkoittaa minulle huomattavasti aiempaa enemmän vastuuta ja käytännössä useampia asioita pöydällä. Olen ainoa vihreä jäsen kaupunginhallituksessa, mutta onneksi saan tukea luottamustehtävän hoitamiseen kollegoilta ja erityisesti vihreältä valtuustoryhmältä.

Kaupunginvaltuusto on kokoustanut tänä syksynä vasta kerran ja tämäkin kokous toteutettiin etäkokouksena. Tuleva 11.10. kokous järjestetään ensimmäistä kertaa koronan jälkeen paikan päällä kaupungintalolla. Vaikka otan ilolla vastaan koronarajoitteiden purkamisen, hieman jännittää mennä paikalle ja pakkautua porukalla valtuustosaliin.

Kouvola isojen päätösten äärellä

Kouvolassa tehdään syksyn aikana isoja poliittisia päätöksiä. Tuttuun tapaan käymme eri puolueiden kanssa talousarvioneuvotteluja. Lisäksi olemme käynnistäneet kaupunkistrategian päivittämisen ja aloittaneet Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelun.

Kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa yhteistyö muiden poliittisten ryhmien kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin. Positiivisesta vireestä kertoo se, että saimme luotua valtuustosopimuksen, jonka jokainen valtuustoryhmä allekirjoitti. Viime valtuustokaudella tällaista ei tehty lainkaan.

Yksittäisistä edessä olevista päätöksistä kouvolalaisia kiinnostaa todennäköisesti eniten se, minne Kouvolan uusi uimahalli rakennetaan. Uimahalliasiaa käsitellään kaupunginhallituksessa jo lokakuun aikana ja valtuuston päätettäväksi asia tulee marraskuussa. Itse kannatan hallin rakentamista keskustan väestökeskittymän yhteyteen, jotta halli olisi mahdollisimman monen saavutettavissa myös kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Millaista politiikkaa meiltä toivoisit?

Myös Kouvolan uusi vihreä valtuustoryhmä on aloittanut toimintansa ja suunnittelemme parhaillaan, mihin asioihin haluamme keskittyä kuntapolitiikassa. Kuulisin mielelläni, onko sinulla mielessä arjen asioita, joita voisimme edistää.

Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse jenni.aikio@vihreat.fi ja halutessasi ottaa myös somekanavani Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä seurantaan.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *