Helatorstaina vietettiin valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Kouvolan Vihreät oli mukana tapahtumassa toista kertaa. Viime vuonna hikoilimme hyppyrimäen portaissa, tänä vuonna temppuilimme Tornionmäen koululla.

Kouvolan Vihreillä on ollut tapana järjestää perinteisten poliittisten tilaisuuksien lisäksi erilaisia lasten ja perheiden tapahtumia. Sopii minulle ja voin myöntää, että näissä on monesti oma lehmä ojassa. Helatorstaina koko perhe oli vapaalla ja mikä olisi parempi tapa viettää keväistä päivää, kuin temppuilla porukalla.

Olemme järjestäneet vastaavia tapahtumia aiemmin eri puolilla Kouvolaa, mutta Tornionmäen koulu on kyllä tähän tarkoitukseen paras. Kouvojen taaperokerhosta kertovassa kirjoituksessa kerroinkin, miten loistavat välineet koululla on. Kuin puitteet on kunnossa, tapahtuman saa aikaan loppujen lopuksi melko vähällä vaivalla. Ainoa huono puoli koulussa on se, että siellä on aina jotenkin todella likaista. Onneksi tämä ei lapsia haitannut, mutta toki tämä vaikuttaa tilan yleisilmeeseen.

Tapahtuman lomassa oli sen verran kiire, että ehdin vain pikaisesti jutella osallistujien kanssa. Viesti oli kuitenkin selvä: tällaisille tapahtumille on tilausta. Olin yllättynyt siitä, miten paljon porukkaa oli paikalla, vaikka ulkona oli mitä aurinkoisin ja lämmin sää. Osallistujien määrää oli ihmisvilinässä mahdotonta laskea, mutta veikkaan, että lapsia oli paikalla yli 300. Kun tähän lisätään aikuisten määrä, uskon meitä olleen paikalla lähemmäs 500.

Lapsia ja aikuisia Unelmien temppuradalla
Tornionmäen koulun sali täynnä temppuilijoita.

Lahjoituksia kouvolalaisille perheille

Liikkumisen lisäksi tapahtuman tarkoituksena oli kerätä lahjoituksia Kouvolan Hope ry:lle. Pyysimme osallistujia tuomaan mukanaan vuodenaikaan sopivia vaatteita, tarvikkeita ja liikuntavälineitä. Suureen määrään lahjoituksia mahtui esimerkiksi muutama fillari ja yksikin perhe toi mukanaan kokonaisen äitiyspakkauksen täynnä vaatteita. Tuhannet kiitokset! Hope ry:n kautta nämä menevät oikeaan osoitteeseen ja ilahduttavat useita kouvolalaisia perheitä.

Vaaleanpunainen polkupyörä, äitiyspakkaus ja muita vaatteita ja tarvikkeita
Osallistujien tuomia lahjoituksia Kouvolan Hope ry:lle.

Nämä yhteiskeräykset ovat näppäriä, mutta Hope ry:lle voi tehdä lahjoituksia myös pitkin vuotta. Yhdistyksellä on nykyään toimitilat Porukkatalossa ja lahjoituksia voi tehdä yleensä torstaisin klo 17.00-19.00. Kannattaa kuitenkin olla erikseen yhteydessä ja varmistaa milloin vapaaehtoiset ovat paikalla.

Tapahtuma pystyyn edullisesti ja nopeasti

Nykyään on olemassa paljon pop up -tapahtumia ja kampanjoita, joihin voi lähteä matalalla kynnyksellä mukaan. Unelmien liikuntapäivän järjestää Suomen Olympiakomitea ja paikallisina järjestäjinä on niin yhdistyksiä, työpaikkoja, liikunta- ja urheiluseuroja kuin yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Jatkoa varten vinkkinä, että kaksi kertaa vuodessa, helatorstaina ja tapaninpäivänä, vietetään Pihapelipäivää. Tähän pop up -tapahtumaan on todella helppoa keksiä sisältöä – sen kun lähtee pihalle höntsäämään tai leikkimään. Jopa meidän äiti järjesti oman Pihapelipäivä-tapahtuman muutama vuosi sitten, jossa pelattiin 10 tikkua laudalla, Väriä ja muita perinnepelejä. Yhtä vauvaa lukuunottamatta osallistujat olivat aikuisia leikkijöitä ja 75-vuotias mummoni oli ihan ässä!

Näihin tunnelmiin kiitos kaikille Unelmien temppuradan osallistujille ja erityiskiitos talkooporukalle! Oli niin hauskaa, että lupaan meidän järjestävän syksyllä samanlaisen tempauksen.

 

Jaa:

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.