Jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava laadukas koulutus koko matkalta varhaiskasvatuksesta, perusopetukseen sekä toiselle asteelle ja korkeakouluihin.

Panostetaan perusasioihin ja varmistetaan, että sekä varhaiskasvatuksessa että kouluissa on riittävästi henkilökuntaa, joilla on aikaa ja voimavaroja lasten ja nuorten tukemiseen. Taataan opettajille riittävät resurssit työnsä toteuttamiseen ja varmistetaan, että maailman parhailla opettajilla on mahdollisuus antaa riittävästi aikaa jokaiselle. Varmistetaan, että tarjoamme riittävästi lähiopetusta myös ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa. 

Yhdenvertaiset koulutusmahdollisuudet nostivat aikoinaan Suomen maailmankartalle. Varmistetaan, että tulevaisuudessakin koulutus ja korkea osaaminen ovat hyvinvointivaltiomme peruskivi.

Maamme haastava taloustilanne on saanut osan poliittisista puolueista etsimään leikattavaa myös koulutuksesta. Tämä tie on nähty. Vain koulutukseen panostamalla saamme Suomen talouden pitkällä aikajänteellä kasvuun.

Miten edetään:

  • Turvataan laadukas varhaiskasvatus varmistamalla riittävä koulutetun henkilöstön määrä ja riittävän pienet ryhmäkoot. 
  • Vahvistetaan oppilaiden tukea ja oikeutta pienryhmäopetukseen ja erityisopetukseen. 
  • Nostetaan koulutuksen rahoitus muita pohjoismaita vastaavalle tasolle
  • Lisätään korkeakoulutuksen aloituspaikkoja, jotta jatkossa yhä useampi nuorten ikäluokasta on korkeakoulutettuja 
  • Kirjataan perusopetuslakiin yksilöllisen opetuksen ja opettajien työrauhan turvaava opettajamitoitus. 
  • Puolustetaan koulutuksen maksuttomuutta ja mahdollistetaan täysipainoinen opiskelu korottamalla opintorahaa 100 eurolla.
Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *