Aikion jengi, eli vaalikampanjani tukiryhmä, teki syksyn aikana paljon erilaisia tuotteita myyntiin kampanjan rahoittamiseksi. Meillä jäi muutama joulukortti myymättä ja mietimme kampanjapäällikkö Sanna Holmin kanssa, miten voisimme hyödyntää kortit parhaiten.

Päätimme Sannan kanssa lunastaa jäljelle jääneet joulukortit. Kirjoitimme kortteihin jouluntoivotukset runoineen ja mietimme, kenelle antaisimme kortit. Olimme jo omilla tahoillamme tehneet kortit sukulaisille ja ystäville. Yhden kortin annoin naapurin mummolle ja muut päätimme viedä läheiseen palvelutaloon.

Sovimme palvelutalon henkilökunnan kanssa, että toimitamme kortit heille ja henkilökunta jakaa jouluntoivotukset niille asukkaille, jotka saavat vähiten, tai eivät lainkaan, muistamisia. Oma joulufiilis on tänä vuonna ollut vähän hakusessa, mutta tästä joulukorttitempauksesta tuli itsellekin todella hyvä mieli.

Korttien välittäminen osoitti jälleen kerran, että lahjojen antaminen on itseasiassa lahjojen vastaanottamista palkitsevampaa. Toivottavasti joulutontut Jenni ja Sanna onnistuivat ilahduttamaan palvelutalon väkeä.

Hyvää joulua anonyymeiltä tontuilta

Olen tänä jouluna seurannut ilolla, kuinka muutamat henkilöt ovat saaneet yllättävän joulukortin ihan kotiin toimitettuna. Korteista päätellen tempauksen takana on ollut useampi pieni anonyymi tonttu. En tiedä, onko tästä sovittu esimerkiksi jossain koulussa, vai mitä kautta idea on saanut alkunsa. Tällainen yllätys lämmittää aina mieltä, vaikka kortteja, lahjoja tai muistamisia saisi muutenkin.

Moni ihminen viettää joulun yksin: osa omasta vapaasta tahdostaan, osa haluamattaan. Osan kohdalla joulun aika korostaa yksinäisyyttä, varsinkin kun joulun ihanteena nähdään monesti perhekeskeinen laatuaika isolla joukolla.

Toivon, että kukin löytää itselleen sopivan tavan viettää joulua. Joulusta ei kannata ottaa turhia paineita, tai yrittää pyrkiä täydellisyyteen, kun sellaista ei ole olemassakaan. Hyvä joulumieli on tärkeintä, ja sitä toivon ihmisten välittävän läheisille, naapureille ja kuten nämä anonyymit pienet tontut – myös ihan vieraille ihmisille.

Hiljaisten hankien sinistä taikaa, joulu on ihmeiden iloista aikaa. Rauhallista joulua!

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *