Hyönteisten luonnolliset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi ja talvehtimis- ja pesäpaikat ovat vähentyneet vuosi vuodelta. Pihan siistiminen lehdistä ja risuista vie toivotuiltakin hyönteisiltä majapaikan. Hyönteishotelli tarjoaa loistavan mahdollisuuden hyönteistensuojeluun omassa puutarhassa taikka parvekkeella.

Puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ovat muun muassa leppäkertut, harsokorennot, pihtihäntäiset ja kärpäshukat. Nämä hävittävät suuren määrän tuhohyönteisiä ja ovat tärkeä osa luonnonmukaista kasvinsuojelua.

Leppäkertut syövät vuoden aikana tuhansia kirvoja. Harsokorentojen toukat syövät lisäksi myös punkkeja, ripsiäisiä, toukkia ja kaskaita. Pihtihäntäiset käyttävät ravinnokseen vihannespunkkeja, kirvoja ja verikirvoja. Kärpäshukat ruokkivat toukkiaan kirvoilla, kaskailla ja kirvojen toukilla.

Sen lisäksi, että hyönteiset ovat välttämättömiä luonnon ekologiselle tasapainolle, niiden olemassaolo vähentää kemiallisten kasvinsuojeluaineiden käytön tarvetta ja auttaa ympäristöä voimaan paremmin. Esimerkiksi villimehiläiset toimivat hyvinä pölyttäjinä. Ilman pölytystä ei voi kehittyä ainuttakaan hedelmää eikä marjaa.

Hyönteishotellit on tehty talkootyönä, luonnonmukaisista materiaaleista ja sen voi ripustaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Jo helmikuun loppupuolella ensimmäiset villimehiläiset voivat olla etsimässä suojapaikkaa. Loppusyksystä taas monet aikuiset päiväperhoset etsivät talvehtimispaikkaa. Hankkimalla hyönteishotellin omalle pihalle tai parvekkeelle, voi tarjota näille pienille apureille luonnollisen suoja- ja pesäpaikan.

Hyönteishotellin ehtii vielä hankkia jouluksi ja myynti jatkuu myös koko kevään ajan. Tuotto käytetään lyhentämättömänä eduskuntavaalikampanjaani. Hyönteishotellin voi ostaa Kouvolasta ja pääkaupunkiseudulta. Tiedustelut toimituksesta tai noudosta yksityisviestillä tai numerosta 040 940 1529. Maksu käteisellä, MobilePaylla tai tilisiirrolla.

Hinta

Pieni 25 € (korkeus n. 38 cm)
Iso 30 € (korkeus n. 45 cm)

Ohjeet hyönteishotellin perustamiseen

– ripusta hyönteishotelli aurinkoiselle, tuulelta ja sateelta suojatulle paikalle, noin metrin korkeudelle aamupäivänauringon suuntaan

– paikaksi sopii talon seinä, aita, tai vaikka puun tukiseiväs

– hyönteishotelli kannattaa sijoittaa pensaiden tai omenapuiden lähistölle paremman sadon saamiseksi

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *