Aloitin syksyn alussa Showtanssin kouvolalaisella tanssikoulu Studio Dance Pitilla ja syksyn harjoitukset huipentuvat viikonlopun joulunäytökseen. Lukuisat ryhmät ja sadat tanssijat esiintyvät Kouvola-talon Simelius-salissa. Pakko myöntää, että jännittää.

Vaikka voimistelu ja tanssi ovat olleet iso osa elämääni, huomasin pitäneeni lajeista yli kymmenen vuoden tauon. Syksyn paras päätös oli aloittaa pitkästä aikaa oma harrastus ja keväällä ajattelin lisätä ohjelmaan toisenkin viikkotunnin. Tanssissa parasta on se, että tunnilla ei ehdi miettimään mitään ylimääräistä. On keskityttävä täysin siihen mitä tekee, muuten menee jalat solmuun.

Minulle voimistelussa ja tanssissa on aina ollut parasta esiintyminen ja kilpailu. Olen edelleen todella kilpailuhenkinen, ja lava on tuntunut omalta paikalta pienestä pitäen. Esiintymisestä sai valtavasti virtaa, vaikka samaan aikaan jännitti. Nyt tuntuu jännittävän paljon enemmän, kun viime esiintymisestä on jo yli kymmenen vuotta aikaa (jos häätanssia ei lasketa). Rutiini on kadonnut ja täytyy myöntää, etten enää pysty ihan jokaiseen hyppyyn ja piruettiin.

Ihania harrastuksia

Harrastusurani alkoi aikoinaan joukkuevoimistelun parissa Vantaalla Rekolan Raikkaassa ja Keravalla Keravan Naisvoimistelijoissa. Koin perinteisen drop outin lukion alussa ja lopetin voimistelun. Onneksi ystäväni sai minut lähtemään mukaan uuden lajin, cheer-dancen pariin. Tämä on se cheerleadingin muoto, jossa huiskutellaan pom pomeja, eli niitä vappuviuhkoja, mutta ei tehdä pyramideja – siis jotain tanssin ja cheerleadingin välimaastosta.

Liityin ensin helsinkiläiseen Roostersiin, josta siirryin melko nopeasti Funky Dance Teamiin. Funky Dance Team oli ihan mieletön porukka ja menestystäkin tuli: suomenmestaruus, MM-hopeaa Manchesterista 2003 ja EM-hopeaa Tukholmasta 2004. EM-kisat jäivät viimeisiksi kilpailuikseni, sillä muutin samana vuonna Lahteen opiskelemaan ja harrastus jäi Helsinkiin.

Oi niitä aikoja

Kilpailullinen tanssiharrastus jäi Helsinkiin, mutta tanssiminen ei loppunut kokonaan. Tätä ei moni teistä varmasti tiennyt, mutta olin aikoinaan muutaman vuoden mukana Lamourettes-tanssiryhmässä. Se samainen ystävä sai minut tähänkin mukaan ja voi että meillä oli hauskaa! Pari vuotta olin mukana esiintymässä keikoilla ja jonkin aikaa tämän jälkeen tein ryhmälle koreografioita. Tämä ei ehkä ole se tausta, jonka voisi kuvitella tällaiselle kahden pienen lapsen äidille. Poliitikonkin leima valitettavasti oikein huokuu tylsyyttä.

Näitä tanssiaikoja on hauska muistella, mutta glamour oli tästä kyllä kaukana. Esiinnyimme pääasiassa baareissa ympäri Suomea ja itseasiassa kun tarkemmin mietin, olen joskus aikoinaan ollut myös Kouvolassa keikalla. Olisikohan keikkapaikkana ollut joku silloinen Sedu Koskisen baari nykyisen House of Rockin paikalla.

Lamourettes-tausta tulee varmaan yllätyksenä monille vanhemmillekin tutuille ja kavereille. Ei tämä oikein ollut sellainen aihe, joka nousi esille joulupöydässä sukulaisten kanssa. Nykyisellä someaikakaudella kaikki on paljon avoimempaa, mutta tuohon aikaan omista tekemisistä ei pahemmin huudeltu netissä. Enkä toisaalta halunnut ryhmän kautta julkisuuttakaan.

Sinänsä vähän ironista, että tulevassa joulunäytöksessä Showtanssiryhmämme esityksen inspiraatio on elokuvasta Nine ja kappale on Marion Cotillardin esittämä Take It All. Kappale oli itselleni entuudestaan tuntematon, mutta YouTube osasi kertoa, että elokuvassa Marionin esittämä Luisa strippaa esittäessään kappaleen. Ei niin, että olisin silloin aikanaan Lamourettesissa stripannut, mutta tanssittiin me välillä aika vähissä vaatteissa.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *