Jenni Aikio Kuusankosken Taideruukilla

Vihreä valtuustoaloite Kouvolan kuljetusoppilaiden koulukuljetusturvallisuuden suunnitelmalliseksi kehittämiseksi jätettiin Kouvolan kaupunginvaltuustossa maanantaina. Kiitos erinomaisesta pohjavalmistelusta varavaltuutettu Erja Vanhalalle.

Kaupunginvaltuusto on kaupunkistrategiassaan valinnut strategiseksi tavoitteeksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin. Kouvolan lapsista ja nuorista moni on koulukuljetusten piirissä. Kuljetusten olosuhteita, kuten pysäkkien valaistuksesta tai katoksista ei ole olemassa kootusti tietoa. Vihreä valtuustoryhmä vaatii tällä aloitteella selvittämään ja suunnitelmallisesti kehittämään koulukuljetusoppilaiden koulukuljetusolosuhteita ja -turvallisuutta.

Koulukuljetusten piirissä on Kouvolassa tällä hetkellä noin 1000 lasta. Vuoden 2024 alussa Kouvolan kaupungin ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yhteistyönä päivitettiin aiempi, vuonna 2017 valmistunut liikenneturvallisuussuunnitelma liikenneympäristön toimenpideohjelman osalta.

Ohjelma ei sisällä ollenkaan koulukuljetuksia eikä niihin liittyviä liikenneturvallisuusasioita. Bussikatosten määrästä tai valaistuksen olemassaolosta kuljetusreittien varrelta joko kaupungin katuverkossa, ELY-tieverkossa tai yksityisteillä ei ole tietoa. Taivasalla läpi vuoden erilaisissa sääolosuhteissa koulukuljetuksia odotettavien oppilaiden yhteismäärästä ei ole tietoa.

Vihreä valtuustoryhmä pitää tärkeänä, että koulukuljetuksien varassa olevien lasten ja nuorten koulukuljetusten turvallisuutta seurataan ja kehitetään suunnitelmallisesti. Kuljetusoppilaiden kuljetusolosuhteista ja -turvallisuudesta tulee olla kaupungilla riittävästi tietoa, jotta kuljetusolosuhteita pystytään suunnitelmallisesti kehittämään.

Aloite jätettiin Kouvolan kaupunginvaltuuston kokouksessa 13.5.2024. Kokouksessa vihreää valtuustoryhmää edustivat Jenni Aikio, Iida Pilli-Sihvola, Kaisa Spies ja Taina Talvala.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *