Aluevaaleihin ehdolle lähteminen oli minulle oikeastaan aika helppo päätös. Tuleva Kymenlaakson aluevaltuusto yhdistää aiempaa tiiviimmin päättäjiä koko maakunnan alueelta, ja yhdessä rakennamme täysin uutta Kymenlaakson hyvinvointialuetta. Tällaista yhteistyötä olen odottanutkin.

Kaikkien kymenlaaksolaisten hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuustossa tullaan tekemään työtä kaikkien maakunnan asukkaiden hyväksi. Rajat ylittävä ja toimiva yhteistyö on välttämätöntä.

Politiikka on opettanut, että Kymenlaakson jokaisella kaupungilla ja kunnalla on omat erityispiirteensä ja asukkailla omanlaiset tarpeensa. Eri alueiden asukkaiden tarpeiden mukaisten palveluiden yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi on iso haaste, jonka ratkaisemiseen haluan tuoda vihreät arvot ja tavoitteet mukaan.

Mahdollisuus vaikuttaa sote-alan työntekijöiden työolosuhteisiin aluevaltuustossa on minulle tärkeää. Asukkaiden lisäksi meidän pitää pitää työntekijöistämme huolta. Huolehtimalla työntekijöistä ja työnantajan velvoitteista Kymenlaakson asukkaat saavat parasta mahdollista palvelua oman maakunnan alueella.

Palveluiden yhdenvertainen saavutettavuus ja kestävät taloudelliset päätökset ovat asioita, joiden varaan Kymenlaakson hyvinvointialueen toiminnan on rakennuttava.

Kokemusta ja kehittämishalua

Aluevaltuustoon tarvitaan monenlaisista taustoista tulevia, sekä kokeneita että aivan uusiakin, päättäjiä. Olen ollut mukana Kouvolan kuntapolitiikassa vuodesta 2017 ja nyt toisella valtuustokaudella olen kaupunginhallituksen jäsen.

Olen myös Vihreiden puoluehallituksen jäsen, ja ollut kaksi vuotta valtakunnallisen Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja ja Kouvolan Vihreiden puheenjohtaja. Kymenlaakson Vihreiden Naisten puheenjohtajana olen toiminut tämän vuoden alusta, ja saan jatkaa ensi kaudellekin. Näistä tehtävistä olen saanut arvokasta kokemusta, jota haluan hyödyntää myös jatkossa.

Politiikassa toimin sekä aiempien tehtävien mukanaan tuoman kokemuksen avulla että minulle luontaista kehittämishalua hyödyntäen. Katson asioita jatkuvasti päivittyvien linssien läpi. Toki yhtä tärkeää on tunnistaa jo olemassa olevat ja hyvin toimivat käytännöt, jottei muutoksesta tule itseisarvo.

Uskon, että Kouvolan kuntapolitiikassa toimiminen tukee työskentelyä aluevaltuustossa ja toisinpäin. Kouvolan äänen kuuluminen mahdollisimman vahvana aluevaltuustossa on jokaisen kouvolalaisen etu. Yhtälailla toivon, että jokaisen kunnan ääni kuuluu yhteisessä päätöksenteossa.

Haluatko tietää lisää aluevaaleista tai Kymenlaakson aluevaltuustoon valittujen työkentästä?

Kirjoitin viime viikolla blogiini yleisiä asioita tammikuun aluevaaleihin ja Kymenlaakson hyvinvointialueeseen liittyen. Pääset lukemaan postauksen tästä.

Voit lähettää kysymyksesi minulle sähköpostilla jenni.aikio@vihreat.fi. Matkaa kohti aluevaaleja voit seurata myös tilaamalla uutiskirjeeni ja ottamalla some-kanavani  FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä seurantaan. Näiden kautta pääset seuraamaan myös työtäni Kouvolan kuntapolitiikassa. 

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *