Me allekirjoittaneet haluamme, että Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote ja tuleva Kymenlaakson hyvinvointialue ottaa työntekijöiden työaikaliukumat takaisin käyttöön.

Työterveyslaitoksen mukaan työssä jaksamista ylläpidetään ja tuetaan toimivilla sekä terveyttä tukevilla työajoilla. Eri elämänvaiheissa olevat ihmiset tarvitsevat joustavia malleja työhön osallistumiseen työn ja muun elämän yhteensovittamisen helpottamiseksi.

“Hyvinvointia ja tuottavuutta tukevaan työaikakulttuuriin liittyy molemminpuolinen jousto. Yhdessä sovitut työaikaratkaisut ja -joustot hyödyttävät sekä työnantajaa että työntekijää.

Hyvät vaikutusmahdollisuudet omiin työaikoihin parantavat elämänhallintaa, lisäävät henkilöstön sitoutumista organisaatioon ja halukkuutta vastavuoroiseen joustamiseen. Työntekijän hyvät vaikutusmahdollisuudet omiin työaikoihin ennustavat vähäisempiä sairauspoissaoloja ja jatkamista työelämässä alemman eläkeiän jälkeen.”

Sote-ammattilaisten saatavuus on Kymenlaaksossa merkittävä huolenaihe. Liukumien poistaminen vaikeuttaa tilannetta entisestään. Ennen kaikkea kyse on nykyisten työntekijöiden hyvinvoinnista, jota on pyrittävä tukemaan kaikin mahdollisin keinoin.

Adressi toimitetaan valtuustoaloitteen yhteydessä Kymenlaakson hyvinvointialueen päättäjille aluevaltuuston kokouksessa 8.3.2022 sekä Kymsoten kuntayhtymän hallintoon.

Osallistu ja allekirjoita adressi.

Adressin ovat laatineet Kymenlaakson aluevaltuutetut Jenni Aikio ja Verna Sydänmaanlakka.

Linkki adressissa käytettyyn Työterveyslaitoksen lähteeseen.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *