Jenni Aikio pitämässä puhetta Kouvolan seurakuntakeskuksessa.

”Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja lotat, puolisot sekä juhlavieraat täällä Maria-salissa ja etäyhteyksien päässä.

Saan tänään kunnian tuoda veteraanipäivän juhlaan Kouvolan kaupungin tervehdyksen ja onnen toivotukset. Olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Jenni Aikio ja tervehdin teitä täällä kunnioituksella ja ilolla.

Veteraanipäivä, jota on vietetty vuodesta 1987 alkaen, on koko Suomen juhlapäivä. Muutamina viime vuosina juhlallisuudet ovat koronan takia jääneet vähäisiksi. Olen erityisen iloinen siitä, että voimme kokoontua tänään yhteen. Silti tänäkin vuonna vietämme veteraanipäivää poikkeuksellisessa tilanteessa. Tänä vuonna juhlaa varjostaa Euroopassa käytävä sota.

Vuoden 2022 veteraanipäivän teema on ”maamme versoo uutta”. Mielestäni parhaan pohjan uuden luomiselle antaa se, että tunnemme historiamme ja vaalimme sen muistoa. Meidän ja myös tulevien sukupolvien on tärkeää muistaa veteraanien panos ja uhraukset itsenäisen Suomen puolesta.

Ennen tänne tänään tuloa soitin Sodankylään Kalle-papalle. Kesäkuussa 99 vuotta täyttävä veteraani oli itseni tavoin valmistautumassa veteraanipäivän juhlaan.
Tuon tässä samalla häneltä ja vielä Sodankylässä jäljellä olevilta veteraaneilta teille terveiset. Kuulemma vielä ovat hyvillä mielin olevia poikasia, vaikka kolmesta enää kaksi kulkee omin jaloin.

Kuten Veteraanin iltahuudossa lauletaan:

”Hoivatkaa, kohta poissa on veljet
Muistakaa, heille kallis ol’ maa”

Älkäämme siis unohtako historiaamme – sitä, mistä olemme tulleet. Toimitaan, kuten Veteraanin iltahuudossa muistutetaan:

”Kertokaa lasten lapsille lauluin
Himmetä ei muistot koskaan saa”

Kiitos.”

Puhe on Kouvolan kaupungin tervehdys 27.4.2022 Kouvolan veteraanijuhlassa, joka järjestettiin Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa.

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *