Kaakkois-Suomi on Suomen kokonaisturvallisuuden kannalta elintärkeä alue. Vaikka Suomeen ei kohdistu suoraa sotilaallista uhkaa, Euroopassa käydään kuitenkin täysimittaista sotaa.

Kolmen maakuntamme Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan, alueella sijaitsee merkittäviä varuskuntakaupunkeja. Meidän tulee varmistaa alueellinen valmius ottaa vastaan Nato- ja kumppanuusmaiden joukkoja osana Suomen maanpuolustusta nykyisissä varuskunnissa. Tähän voisi olla valmiudet Kaakkois-Suomessa esimerkiksi Karjalan prikaatissa tai Lappeenrannan maasotakoulussa.

Sen lisäksi, että puolustamme rauhaa ja vahvistamme turvallisuutta kansainvälisesti, meidän on varmistettava turvallisuusviranomaisten toimintakyky ihmisten perusturvallisuuden ylläpitämiseksi sekä hengen ja terveyden suojelemiseksi.

Muuttuvassa maailmassa on lisäksi pidettävä huolta myös puolustusvoimien henkilöstöstä. On aika toteuttaa puolustusvoimien henkilöstöä koskeva työaikalain uudistus.

Miten edetään:

  • Jatketaan Suomen vahvaa roolia rauhantyössä, kriisinhallinnassa, aseriisunnassa, rauhanturvaamisessa ja konfliktien sovittelussa. Edistetään ydinaseetonta maailmaa.
  • Tuetaan Ukrainaa puolustautumisessa Venäjän hyökkäystä vastaan sekä jälleenrakentamisessa sodan väistyttyä. 
  • Puolustetaan tyttöjen ja naisten oikeuksia maailmalla ja Suomessa.
  • Edistetään demokraattisten valtioiden yhteistyötä vastapainona harvainvaltaisten voimien vahvistumiselle. Haetaan Suomelle YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyttä vuodelle 2030.
  • Huolehditaan siitä, että Naton jäsenenä Suomi edistää Euroopan ja maailman vakautta, rauhaa ja turvallisuutta. Kehitetään EU:n yhteistä puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa, kuten yhteisiä materiaalihankintoja, Naton rinnalla. 
  • Edistetään sukupuolineutraalia asevelvollisuutta. Laajennetaan kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa.
Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *