Kouvolan kaupunginvaltuustossa keskusteltiin maanantaina melko pitkästi Kouvolan Asunnoille annettavasta lainasta. Yhtiö haluaa rakennuttaa Kouvolan keskustaan uuden kerrostalon Lasipalatsin yläpuolelle. Päätös lainasta saatiin vasta äänestyksen jälkeen äänin 37-21.

Tässä puheenvuoroni aiheesta:

”Mietin, että mennäänkö vikaan jo siinä, kun puhutaan Lasipalatsista. Kyse ei ole luksusasunnoista tai linnoista, vaan ihan nykystandardien mukaisista yksiöistä, kaksioista ja kolmioista.

Valtuutettu Larikka nosti esiin, että omistusasumisen rinnalle tarvitaan myös vuokra-asuntoja. Yhä useampi asuu vuokralla ja kehitys on ollut kasvava 1990-luvulta asti. Eniten vuokra-asumisen suosio kasvanut suurimmissa kaupungeissa, mutta ilmiö on valtakunnallinen. Kouvolassakin lähes kolmannes asukkaista asuu vuokralla.

Muistuttaisin myös valtuutettuja siitä, että olemme hyväksyneet tänä vuonna kaupungin asuntopoliittiset linjaukset. Sivulla 19 sanotaan:

”Keskustaa kehitetään nykyaikaisen keskusta-asumisen tarpeisiin. Omaa asuntotuotantoa lisätään tasapuolisen ja laadukkaan asumisen varmistamiseksi kaikille. Kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö on mukana kehittämässä näitä kohteita proaktiivisesti. Rakennushankkeissa toteutuksen varmistamiseksi on mahdollistettava kumppanuudet yksityisen ja julkisen toimijan välillä, se on usein myös kustannustehokasta.”

Tämä on poiminta tämän valtuuston hyväksymä. On kestämätöntä, jos ensin teemme linjaavia asiakirjoja, emmekä sitten sallikaan toimia niiden mukaan.

Painotan vielä, että vuokra-asuminen ei ole millään tavalla omistusasumista huonompaa asumista. Välillä näin kuulee valitettavasti puhuttavan, sillä vuokra-asuminen on korostunutta matalimmissa tuloluokissa.”

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *