Vihreät Naiset tuomitsee jyrkästi Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perustan maanantaina 8.6.2020 julkaiseman Jukka Hankamäen teoksen Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä ja 120 000 euron valtionavustuksen käyttämisen naisvihamielisen propagandan levittämiseen. Ajatuspajan saama valtionavustus on palautettava, yhdistys vaatii.

Teoksessaan Hankamäki syyllistää naisia niin raiskatuksi tulemisesta, grooming-ilmiöstä (verkossa tapahtuvaa lasten manipulointia seksuaalista hyväksikäyttöä varten) kuin myös biologisen rodun rikkomisesta naisten pariutuessa kehitysmaista tulevien miesten kanssa.

Julkaisu on rimanalitus sekä sivistynyttä yhteiskuntaa että tutkimukseen perustuvaa tietoa kohtaan. Rasistisia ja naisvihamielisiä otteita sisältävä julkaisu ei edesauta yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistä suomalaisessa yhteiskunnassa, mikä on ensisijaisesti valtionavun saamisen edellytys, sanoo sanoo Vihreiden Naisten puheenjohtaja Emma Kari.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen keskiviikkona 10.6. pyytämä selvitys Opetus- ja kulttuuriministeriöltä liittyen Perussuomalaisten ajatuspajan julkaisuun on yksiselitteisesti oikea päätös.

Suomi on kulkenut pitkän tien tasa-arvon mallimaaksi ja ihmisoikeuksien puolustajaksi. Sellaisena sen tulee pysyä jatkossakin. Viranomaisten on puututtava puolueen rasistisiin ja naisvihamielisiin ulostuloihin, sanoo Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja Jenni Aikio.

Vihreät Naiset ry

Jaa:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *